Medical Events verzorgt tijdens festivals en evenementen de eerste hulp. In april 2017 benaderden ze Aprendi met de vraag of wij een app voor registratie en beheersing kunnen maken waarmee zij ook de organisator actueel inzicht kunnen geven. Aprendi heeft een voorstel gemaakt om de app zo in te richten dat deze ook geschikt is voor opschaling en snelle inzet van extra hulpdiensten.

 

App voor registratie en beheersing

Medical Events heeft de opdracht aan Aprendi gegund en in juni kon voor het eerst worden proefgedraaid. Organisatoren hebben in de app een actueel inzicht in de situatie en hulpverleningen worden snel en soepel geregistreerd. Coördinatoren delen snel teams in en hebben houden overzicht over alle hulpverleningen vanaf hun tablet.

In de app kunnen de hulpverleners inloggen en de actuele situatie vastleggen, assistentie vragen en relevante bronnen direct raadplegen. De coördinator/centralisten hebben realtime inzicht de informatie en kunnen daar direct op handelen. De app is daarmee een mooie aanvulling op de hulpverleningscommunicatie tijdens festivals en evenementen.

Als er ernstige situaties ontstaan dan kan de app gebruikt worden bij opschaling naar grootschalige hulpverlening en kan het in een CTPI omgeving gebruikt worden. Hopelijk komt het niet of nauwelijks voor, maar de mogelijkheden zijn er.