De stichting Kunst en Historisch Bezit a.s.r. van a.s.r. Nederland benaderde Aprendi eind april of wij een app konden ontwikkelen waarmee zij voor medewerkers en bezoekers hun kunstcollectie toegankleijk kunnen maken. Aprendi heeft met de ‘apps voor …‘  service de ‘ASR Kunst & Historie’ app ontworpen en ontwikkeld. De app wordt tijdens de opening van de nieuwbouw van a.s.r. Nederland op 24 juni 2016 gelanceerd. De app is bedoeld voor medewerkers en bezoekers van het gebouw en is in de Google Play Store en in de Apple App Store te downloaden.

ASR Kunst & Historie

a.s.r. is een verzekeraar met een rijke geschiedenis en een bijzondere kunstcollectie. De ASR Kunst & Historie app toont alle kuntsobjecten, inclusief omschrijving, afbeeldingen, achtergrond informatie en plaatsbepaling in en om het gebouw. De app biedt bezoekers ook de gelegenheid met om behulp van de, in de app ingebouwde, QR-code scanner informatie op te vragen over een kunstwerk waar ze op dat moment voor staan. De app is in opdracht van ASR Nederland en de Stichting Kunst en hiostorisch bezit van ASR Nederland ontwikkeld door Aprendi.

Geschiedenis

De geschiedenis van a.s.r. gaat bijna drie eeuwen terug. Naar het jaar waarin de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam anno 1720 werd opgericht. Via de app kunnen gebruikers diverse bijzondere voorwerpen uit deze rijke geschiedenis bekijken. Denk bijvoorbeeld aan meubilair dat afkomstig is uit panden waarin de voorgangers van a.s.r. huisden, oude reclameborden of zilverwerk.

Daarnaast heeft de stichting Kunst & Historisch Bezit a.s.r. een uitgebreide kunstcollectie waarin diverse kunststromingen vertegenwoordigd zijn. Hedendaagse kunstenaars als Tony Cragg, Anouk Griffioen en Marisja Smit, maar ook portretten van Johan en Cornelis de Witt van de 17e-eeuwse schilder Jan de Baen.