Wanneer kiest u voor een website of app? Bijna niemand vraagt zich meer af waarom een website nuttig is, maar met een app ligt dat toch nog anders merken we. Heel in het kort kan gesteld worden dat een website gebruikt wordt om klanten te werven en apps zorgen voor klantbehoud. In deze blog gaan we dieper in op dit verschil en de redenen waarom een app een goede aanvulling is op uw website.

Gedragsverandering

Sinds de introductie van de eerste iPhone is de manier waarop mensen met mobiele technologie omgaan drastisch veranderd. Waar het aan het begin van deze eeuw nog vooral ging om het snel lezen van een e-mail onderweg of het raadplegen van een agenda op een telefoon of PDA veranderde dat in de afgelopen 10 jaar naar het altijd online zijn en snel kunnen communiceren. Waar voorheen de vraag website of app nog niet relevant was, is dat nu veranderd. Apps op de mobiele apparaten zijn van cruciaal belang gebleken.

Apps boden iets wat op een ‘gewone’ computer niet mogelijk was; mensen droegen de mobiele apparaten altijd bij zich en apps hadden daardoor op elk moment toegang tot de locatie van de gebruiker én konden op ieder moment om de aandacht van de gebruiker vragen. Daarnaast gebruikten mensen de mobiele apparaten anders dan de computer, bijvoorbeeld op de bank terwijl ook TV gekeken werd of onderweg. Kortom de app bood andere mogelijkheden en veranderde gedrag van mensen.

Verandert processen

Het veranderde gedrag van mensen gecombineerd met apps biedt mogelijkheden die er voorheen niet waren. Websites bieden informatie en diensten aan waarmee ze de bezoeker verleiden, maar de bezoeker moet iedere keer terug komen op de website om te zien of er nieuwe informatie is of om een dienst af te nemen. Apps, eenmaal op de apparaat van de gebruiker, bieden de mogelijkheid om zelf aandacht te trekken met (push) berichten op het startscherm.

Apps kunnen echter veel meer. Waar ze de afgelopen 10 jaar de persoonlijke communicatie behoorlijk hebben veranderd, kunnen apps ook gekoppeld worden aan uw interne (klant)processen. Als in de werkplaats bijvoorbeeld de reparatie klaar is kan middels een push melding de klant geïnformeerd worden waarna de klant ook direct kan zien welke werkzaamheden gedaan zijn en wat dat kost.

Interne en externe apps

Een app biedt dus veel nieuwe mogelijkheden. Wat zijn uw wensen en wie wilt u hiermee bereiken? Om deze vraag te beantwoorden is het goed om onderscheid te maken tussen twee soorten apps: Interne apps en externe apps.

Interne apps zijn bijvoorbeeld gericht op personeelsdiensten, ondersteuning van school- of verenigingsactiviteiten en het optimaliseren van (communicatie) processen in uw organisatie. Ze dragen, kortom, bij aan het klantbehoud van uw interne klant.

Externe apps zijn op uw klanten gericht. Deze apps realiseren de klantbinding, klantinteractie en presentatie mogelijkheden, kortom klantbehoud. Ze bieden dus uw klant iets wat ze voor hen handiger is én voor u effectiever werkt.

Conclusie

Waar een website vooral informatie biedt die iemand actief moet opzoeken is een app in staat om de informatie op het moment dat dit nodig is bij de juiste persoon onder de aandacht te brengen. Handig dus als u een aanbieding heeft, maar ook handig om uw werkproces te vereenvoudigen en snel de juiste persoon te informeren met de informatie die op dat moment nodig is. De goede vraag is dus eigenlijk wie ontwikkelt mijn website en app in plaats van website of app.

Aprendi

Apps en websites

Wij richten ons op de concept en app ontwikkeling voor klantbehoud, maar ontwikkelen ook websites om klanten te werven en informeren.

Advies

Ons werk

Bekijk ons portfolio voor een greep uit ons werk.

Portfolio

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aprendi denkt mee!

Meer weten?